Elma Dilim Patates Fırında Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Elma Dilim Patates Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dilim Patates Fırında

Patates, her türlü yemeğe ayrı ayrı lezzetler katar ve tek başına bile mükemmel tatlar sunar. İnce ince kızartma şeklinde doğrayıp fırınladığımız patatesleri, daha etli ve dolgun olmaları için elma dilimi şeklinde dilimleyerek fırına verebiliriz. Ayrıca, elma dilim patatesleri isteğinize göre kızartabilirsiniz.

Elma Dilim Patates Fırında İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 veya 7 adet orta büyüklükte patates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Göz kararı bir miktar tuz
  • Birkaç tutam kekik
  • Yarım kaşık pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • İsteğe göre bir yemek kaşığı domates salçası

Elma Dilim Patates Fırında Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle, belirlemiş olduğunuz patatesleri kabuklarını soymadan önce yıkayarak temizleyiniz. Kabuklarından arındırdığınız patatesleri tekrar yıkadıktan sonra elma dilimlerine benzer şekilde doğrayınız. Fırında kullanacağınız tepsi veya borcam içerisine elma şeklinde dilimlemiş olduğunuz patatesleri döktükten sonra üzerine sıvı yağ, kekik, pul biber, karabiber ve göz kararı bir miktar tuz ekleyerek hepsini karıştırınız. Dilerseniz içerisine bir yemek kaşığı domates salçası da ilave edebilirsiniz. Tepsi veya borcamın içerisinde hepsini karıştırdıktan sonra eşit şekilde yayınız.

Önceden 180 santigrat dereceye ayarlanmış ve on dakika ısınmış olan fırınınızın içerisine yerleştiriniz. Patatesler iyice kızarıncaya kadar beklettikten sonra çıkararak sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Elma dilim patateslerin daha çıtır olması için, patatesleri dilimledikten sonra bir süre soğuk suda bekletebilirsiniz. Bu işlem, patateslerin nişastasını azaltarak daha çıtır olmalarını sağlar. Ayrıca, fırında pişirme süresini kısaltmak için patatesleri önceden hafifçe haşlayabilirsiniz. Ancak, bu durumda da patateslerin dağılmamasına dikkat etmelisiniz.

Baharat çeşitliliğini artırmak isterseniz, farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, sarımsak tozu veya paprika ekleyerek patateslerinize farklı lezzetler katabilirsiniz. Ayrıca, patateslerin üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirerek lezzetini artırabilirsiniz.

Bu tarif, hem ana yemeklerin yanında garnitür olarak hem de tek başına atıştırmalık olarak tüketilebilir. Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olduğu için, çocuklarınızın da severek tüketeceği bir tarif olacaktır.

Elma dilim patates fırında tarifi ile hem pratik hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederiz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bir Elma Kaç Kalori?

Bir Elma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Elma Topları Tarifi ve Malzemeleri

Elma Topları Tarifi ve Malzemeleri

Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Yer Elması Yetiştiriciliği

Yer Elması Yetiştiriciliği

Elma Fidanı Türleri ve Özellikleri

Elma Fidanı Türleri ve Özellikleri

Elma Dağı Türleri ve Özellikleri

Elma Dağı Türleri ve Özellikleri

Yeşil Elma Kaç Kalori?

Yeşil Elma Kaç Kalori?

Elma Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Japon Elması Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Japon Elması Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Dilim Patates Kalori?

Elma Dilim Patates Kalori?

Elma Sirkesi ve Bal

Elma Sirkesi ve Bal