Elma Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
21 Temmuz 2024

Elma Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Suyu

Elma suyu, günümüzde birçok kişi tarafından şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir. Elma suyunda bulunan mineraller, vitaminler, kalsiyum ve fosfor gibi maddeler vücut sağlığınıza oldukça yararlıdır. Bu yazımızda elma suyunun faydaları, kalorisi, olası zararları ve yapımından bahsedeceğiz.

Elma Suyunun Yararları Nelerdir?

  • Gün içerisinde içilen yalnızca bir bardak elma suyu, kandaki kolesterol seviyesini dengeleyici bir etkiye sahiptir.
  • Kalp-damar sağlığını korumaya yardımcı olur.
  • Elma suyu antioksidan bir etkiye sahiptir ve vücutta kötü kolesterolün oksidasyonunu engeller.
  • Cilde oldukça faydalıdır ve cildi kötü etkilerden arındırmak için kullanılabilir.
  • Elma suyunda bulunan vitaminler, enzimler, kalsiyum, sodyum ve fosfor vücut dengesini sağlamak ve sağlığı korumak için etkilidir.
  • Kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalığı riskini azaltır. Hipertansiyon ve kalp ritim bozukluğu olan hastalarda faydalıdır.
  • Vücuttaki kirli kanın temizlenmesine ve arındırılmasına yardımcı olur.
  • Uyku düzenini sağlar ve rahat uyumanıza yardımcı olur.
  • Mide bulantısına iyi gelir.
  • Bağırsakları çalıştırır ve sindirimi kolaylaştırır.
  • Midedeki gastrit yanmalarını engeller.
  • Cilt güzelliğini korur.
  • Vücuda enerji verir.
  • Tatlı yeme isteğini giderir.
  • Vücudun B3 ve E vitamini ihtiyaçlarını karşılar.
  • Kalbi güçlendirir ve kan şekerini dengeler.
  • Baş ağrısına iyi gelir.
  • İdrar kanallarında şikâyeti olanların şikâyetlerini hafifletir.

Elma Suyu Nasıl Yapılır?

  • 2 tane elma
  • 1 tane limon
  • 2 litre su
  • 1 su bardağından biraz daha fazla şeker

Elma Suyu Yapılışı

İlk önce elmalarınızı yıkayınız ve küp küp doğrayınız. Tencereye koyunuz. Sonrasında limonu yıkayınız ve dörde bölünüz. Dörde böldüğünüz limonu elmaların üzerine ekleyiniz. Hepsinin üzerine 2 litre kadar suyu da ekleyiniz ve orta ateşte kaynatmaya başlayınız.

Yarım saat kadar kaynattıktan sonra ateşin altını kapatınız. Kaynattığınız elma ve limonlara şekeri ekleyiniz ve karıştırınız. Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak dinlenmeye bırakınız. İsteğinize göre yaklaşık 10 dakika sonra limonları karışımdan çıkarabilirsiniz. Karışım iyice soğuduktan sonra süzgeçten geçiriniz. Süzgeçten geçirdikten sonra temiz bir tülbent ile tekrar süzünüz. Bu ikinci süzmenin amacı elma suyunun daha berrak olmasını sağlamaktır. İsterseniz bu işlemi yapmayabilirsiniz. Elma suyunu buzdolabına koyarak soğumasını bekleyiniz. Elma suyunu soğuk olarak servis ediniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Elma Çeşitleri Nelerdir?

Elma Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Güncel

Elma Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Elma Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Ağacı Türleri ve Özellikleri

Elma Ağacı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Yer Elması Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yer Elması Çorbası Tarifi ve Malzemeleri