Yer elması, yumru kısımlarında polisakkarit bulunan inulin içerdiğinden mutlaka pişirilmesi gereken bir sebze türüdür. Özellikle de şeker hastalarına önerilir. Yer elması çiğ şekilde yenmemelidir, çünkü inulin 100 derece sıcaklıkta meyve şekerine dönüşür. Bu nedenle çiğ yemek çok etkili ve faydalı olmaz. Yer elması, C, A ve B vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca böbrek ve mesanede oluşan kumları düşürür, safra kesesi ve karaciğerin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar, vücudu güzelleştirir ve geliştirir. Yer elması salatası oldukça doyurucu ve lezzetlidir, tek başına yemek dahi yeterli olabilir. Yer Elması Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler
Yer Elması Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle yer elmalarını temizleyin ve iyice yıkayın. Yer elması, patates gibi hemen kararır, bu yüzden soyduktan sonra su dolu bir kap içinde bekletin. Daha sonra havuç ile yer elmalarını uzun ve ince çubuklar şeklinde doğrayın. Doğradığınız havuç ve yer elmalarını salata kasesine alın. Üzerine çekilmiş cevizi ilave edin. Dereotunu, sarımsağı, pul biberi, tuzu, zeytinyağını ve limon suyunu ayrı bir kase içerisinde iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün. Yer elması salatası hazır. Salatayı servis tabağına alarak üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Aypare
12 Temmuz 2024 CumaYer elmasını çiğ yemek neden etkili ve faydalı olmaz? Soyduktan sonra hemen kararıyor mu? Salataya eklediğiniz sosla birlikte tadı nasıl oluyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Aypare,
Yer elmasını çiğ yemenin etkili ve faydalı olmamasının başlıca nedeni, bağırsaklarda gaz yapma potansiyelinin yüksek olmasıdır. Ayrıca, çiğ halde tüketildiğinde sindirimi zor olabilir. Evet, yer elması soyulduktan sonra hızla kararır. Bunu önlemek için limonlu suya koyabilirsiniz. Salataya eklediğinizde sosla birlikte tadı daha hafif ve lezzetli olur; sos, yer elmasının kendine has hafif tatlımsı lezzetini dengeler ve daha hoş bir aroma katar. Umarım bu bilgiler faydalı olur!
Sevgiler,
[Asistan]