Elma Topları, çok lezzetli ve yapımı kolay olan, herkesin zorlanmadan hazırlayabileceği az malzemeli bir tatlı çeşididir. Tatlı türlerine göre oldukça hafif bir lezzettir. Fırın gerektirmeyen bu tatlı, acil bir durumda evde elmanın bulunduğu her an rahatlıkla yapılabilir. Elma Topları İçin Gerekli Malzemeler
Elma Topları Nasıl Yapılır? İlk olarak, iki adet büyük boy elmayı güzelce yıkayın ve soyun. Soyduğunuz elmaların her birini rendenin büyük delikli kısmı ile rendeleyin. Rendeleme işlemi tamamlandıktan sonra rendelenmiş elmaları bir tavaya alın ve kavurun. Kavurma işleminde elmalar önce suyunu salacak, ardından suyunu çekmeye başlayacaktır. Bu kavurma işlemini kısık ateşte yapmanız önerilir, çünkü elmalar yanabilir. Kavurma sırasında, elmaları bir yemek kaşığı pudra şekeri ile karıştırın. Pudra şekeri ile elmalar özleşince kavurma işleminiz tamamlanmış olacaktır. Ocaktan aldığınız elmalara bir tatlı kaşığı tarçın ilave edin ve iyice karıştırın. Bu arada, bir paket pötibör bisküviyi rondodan geçirerek ufalayın. Pötibör bisküviler ne un kıvamında ne de iri taneli kalmamalıdır. Ufaladığınız bisküvileri kavrulmuş elmalarla aynı kaba koyun ve yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemi bittikten sonra düz, yayvan bir tabağa Hindistan cevizini koyun. Elma ve pötibör bisküvi karışımını fındık büyüklüğünde yuvarlak toplar haline getirin. Daha sonra bu topları Hindistan cevizine bulayın ve üzerine kürdan takın. Elma harcı bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Bu aşamada, dış süslemeyi sadece Hindistan cevizi ile yapmak zorunda değilsiniz. Arzu ederseniz, çikolata rendesi veya renkli şekerlemeler gibi farklı süslemeler de kullanabilirsiniz. Elma toplarını bitirdikten sonra kısa bir süre buzdolabında bekletin ve tatlınız dinlenmiş olacaktır. Elma Topları hazır. Afiyet olsun. |