Elma Şekeri Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Elma Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Elma şekeri denince eminim birçoğunuzun aklına çocukluğunuz gelir. Çocukken seyyar satıcılardan aldığımız, yerken ağzımızın ve dilimizin kırmızı olduğu kütür kütür elma şekeri. Birçok çocuğun hala görünce istediği ve severek tükettiği elma şekerini ev ortamında yapmak mümkündür. Birçok kişinin hala severek tükettiği elma şekeri, kıvamı tutturunca çok güzel olur. Siz de kendiniz, sevdikleriniz ve çocuklarınız için evde kolayca elma şekeri yapıp onlara ikram edebilirsiniz. Şimdi sizinle elma şekeri tarifini paylaşalım.

Elma Şekeri Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 adet kepeksiz kırmızı tatlı elma,
  • 1 su bardağı su,
  • 2 su bardağı şeker,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • Gıda boyası (jel olursa 1 tatlı kaşığı, toz olursa göz kararı),
  • 4 adet uzun çöp şiş

Elma Şekeri Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu bir tencereye koyup yüksek ateşte karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca kıvam alması için ortalama 15 dakika daha pişirin. İçerisine limon suyunu ve gıda boyasını ekleyin. Rengi iştah açıcı ve lezzetli gözüken bir kırmızılık elde edin. Şurubun hazır olup olmadığını anlamak için bir bardaktaki suya bir damla şuruptan damlatın. Eğer şurup top halinde aşağı iniyorsa kıvamı tutmuş demektir. Eğer suyun içerisinde dağılıyorsa bir süre daha pişirmeniz gerekir. Kaynayan şurup kıvamını yoğunlaştırınca ocaktan alın ve 10 dakika kadar ılıması için dinlendirin.

Bu esnada elmaları yıkayarak iyice kurulayın. Elmaların kuru olması çok önemlidir; aksi takdirde üzerine dökeceğiniz şurup elmalara yapışmaz ve istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Yıkayıp kuruladığınız elmaları sap kısımlarından çöp şişleri batırın. İyice sağlamlaştırın ve elmaları hazırladığınız sosun içerisine batırın. Elmaların her yerine sosun bulaşmasını sağlayın. Bunu bir kaşık yardımıyla yapabilirsiniz. Kaşığın kuru olmasına dikkat edin. Tepsi ya da mermer tezgâh üzerine yaydığınız yağlı kâğıt üzerine elmaları dik bir şekilde koyun. Bütün elmalara aynı işlemi yaptıktan sonra bir süre kuruması için bekleyin.

Yaptığınız tarifte başarılı sonuç almanızı ve lezzetli elma şekerinizi keyifle yemenizi temin eder, iyi günler dileriz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elma Sirkesinin Zararları

Elma Sirkesinin Zararları

Popüler İçerikler

Elma Sirkesi Diyeti

Elma Sirkesi Diyeti

Haber Bülteni