Kuru Elmanın Faydaları Kuru elma, sağlığımız için oldukça önemli ve faydalı bir gıdadır. Proteinler, vitaminler ve lif bakımından zengindir. Çiğ elmanın faydalarının sayısız olduğu gibi, elma kurusunun da vitaminleri ve faydaları oldukça fazladır. Kurutulmuş elma, taze elmadan daha yoğun bir tat içerir ve daha fazla lif barındırır. Bu nedenle diyet yapan ve kilo vermek isteyen kişiler tarafından sıkça tercih edilir. Elma kurutulduğunda içerisindeki etken maddeler ve değerli vitaminlerin miktarı artar. Bu sebeple taze elmaya göre mideyi daha sağlıklı tutar. İçerdiği vitaminler ve maddeler sayesinde vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Elma Nasıl Kurutulur? İstenilen miktarda elma alınır. İyice yıkanır. Dilimlere ayrılır ve temiz bir örtü üzerine yerleştirilir. Aşırı sıcak olmayan ancak güneşi gören bir yere serilir. İstenilen kıvam elde edilince bir kaba konulup buzdolabında saklanmalıdır. En sağlıklı tüketimi çabuk ve hızlı olandır. Tercihe göre meyve suyu ya da çayı yapılabilir. Düzenli Tüketildiğinde Kuru Elmanın Faydaları Nelerdir?
Kuru Elma Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Her insanın metabolizması farklı çalıştığı için günlük tüketim miktarı değişir. İshal, kusma ve bulantı gibi yan etkiler yaşanırsa günlük yenilen kuru elma sayısı düşürülmelidir. Eğer alerjik bir reaksiyon gösterilirse tüketimi durdurulmalıdır. Mide rahatsızlığı olanlar iyice çiğnemeli ve bol su ile tüketmelidir. Aç karnına çok fazla sayıda yenmesi mide fesadına yol açabilir. Bu nedenle aç karnına az miktarda yenilip mutlaka kahvaltı ile desteklenmelidir. |