Yer Elması Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Yer Elması Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yer elması, patates gibi toprak altında yetişen zengin bir besin kaynağıdır. Özellikle içeriğinde bulunan inülin, kolon kanserine karşı koruyucu ve bağırsakların çalışmasında en büyük yardımcıdır. Tat ve doku bakımından turpa benzese de kokusu ve tadı keskin değildir. Ayrıca inülin, kalp, şeker hastalığı ve kemik erimesini önleyicidir. Lifli içeriği sayesinde de sindirime yardımcı olur. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olduğu gibi içinde bulunan C ve B vitaminleri sayesinde saç, göz ve cilt sağlığına da faydalıdır ve bu vitaminler anne sütünü de artırır. İsterseniz çiğ ya da zeytinyağlılarda veya salataların içinde de tüketebilirsiniz. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz yer elmasının tarifine göz atalım.

Yer Elması Yemeği Malzemeleri
  • 11 adet yer elması
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 avuçtan biraz fazla pirinç
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber - toz biber
  • 1 çay kaşığı salça
  • Yarım limon
  • Maydanoz
Yer Elması Yemeği Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba su koyduktan sonra içine limon sıkın. Yer elmalarını ve havucu soyup yıkadıktan sonra limonlu suyun içine bırakın. Kabuklarını soyduğunuz soğanı da içine ekleyin. Bir süre bekledikten sonra soğanı yemeklik doğrayıp tencerenizde kavurmaya başlayın. Sarımsakları da ekledikten sonra 2 dakika kavurun. 1 yemek kaşığı şekeri de ekledikten sonra kavurmaya devam edin ve ardından salçanızı ekleyin. Bu karışım kavrulmaya devam ederken siz yer elmalarını ve havucu istediğiniz gibi dilimleyin. Onları da ekleyin. Pirinci de yıkayıp süzdükten sonra karışıma ilave edin. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı limonu da ekleyip üstü batası su koyun. Yemeğiniz piştikten sonra biraz dinlendirin ve servis tabaklarına aldıktan sonra maydanoz ile süsleyin.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Yer elması yemeği yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Öncelikle yer elmalarını limonlu suda bekletmek, kararmalarını önler ve daha lezzetli olmalarını sağlar. Ayrıca, yemeğinizi pişirirken kısık ateşte pişirmek, malzemelerin daha iyi pişmesini ve lezzetlerin birbirine karışmasını sağlar. Son olarak, yemeğinizi servis etmeden önce biraz dinlendirmeniz, lezzetlerin daha iyi oturmasını sağlar.

Yer elması yemeği, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Hem besleyici hem de yapımı kolay olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elma Sirkesi ve Bal

Elma Sirkesi ve Bal

Haber Bülteni

Güncel

Elma Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Yasak Elma

Yasak Elma

Yeşil Elma Kaç Kalori?

Yeşil Elma Kaç Kalori?

Bir Elma Kaç Kalori?

Bir Elma Kaç Kalori?

Elma Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Elma Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dilim Patates Kalori?

Elma Dilim Patates Kalori?

Elma Sirkesinin Saça Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesinin Saça Faydaları Nelerdir?

Yer Elması Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yer Elması Çorbası Tarifi ve Malzemeleri