Elma Kurusu Mevsiminde bol bulunan elmalarınızı evde kurutarak kışa saklayabilir ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Elma kurusu yapımı ve saklaması oldukça kolaydır. İşte evinizde kolaylıkla elma kurusu yapabilmeniz için detaylı tarif: Elma Kurusu Nasıl Yapılır? Öncelikle tercih ettiğiniz elma çeşidini yıkamakla başlayın. Yıkadığınız elmaların suyunu süzün. İsteğinize göre elmaların kabuklarını soyabilir veya kabuklu olarak da kurutabilirsiniz. Komposto yapımında kullanacaksanız, kabuklarını soyabilirsiniz. Kuru meyve olarak tüketmek istiyorsanız, kabuklarını soyup soymamak tamamen size kalmış. Elmalarınızı dilimlerken, dilim patates gibi ince ince veya ortasındaki çekirdekli kısmı çıkararak yuvarlak dilimler halinde kesebilirsiniz. Tüm elmalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bol güneş alan bir dış mekânda temiz bir örtü üzerine elma dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde serin. Elmaların üst üste gelmesi, istenilen şekilde kurumasını engelleyebilir ve kurutma esnasında birbirine yapışmasına neden olabilir. Bu nedenle dikkatli olun. Eğer elma kurusunu daha hızlı elde etmek isterseniz, çamaşır telinin üzerine bir bez sererek elma dilimlerini yerleştirebilirsiniz; bu şekilde daha hızlı kuruduklarını göreceksiniz. İyice kuruyan elma kurularını bez torbalara koyun ve ağızlarını sıkıca kapatın. Serin bir ortamda veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Elma kurusunu komposto yaparak veya kuru meyve olarak tüketebilirsiniz. Elma Kurusunun Faydaları Nelerdir?
|