Elma Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Elma Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Marmelatı

Elma, birçok hastalığa oldukça fayda sağlayan bir meyvedir. İçerdiği fosfor, soda ve organik asitler sayesinde karaciğer, mide ve beyin üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Bol vitaminli olması açısından birçok kişi tarafından severek tüketilen bu sulu ve lezzetli meyve, taze olarak tüketilebileceği gibi reçel ve marmelat yapılarak, meyve suyu olarak ve kurutulmuş olarak da tüketilebilir.

Bugün, içinde sayısız vitamin bulunan bu faydalı meyvenin marmelatının yapılışını paylaşacağım. Muhteşem bir lezzeti olan elma marmelatını, dilerseniz sade olarak kızarmış ekmeğin üzerine sürüp kahvaltı sofralarında, dilerseniz birçok pasta ve tatlı tarifinin yanında tüketebilirsiniz. Klasik tatların dışında farklı bir tat ve aromaya sahip olan elma marmelatı tarifini denediğinizde elma ve tarçının harika uyumuna bayılacaksınız. Enfes elma marmelatını aynı zamanda keklerinizin yanında da sunabilirsiniz. Örneğin, havuçlu ya da limonlu kek ile sunulduğunda kekin sıradanlığını alıp farklı bir lezzete büründüğünü göreceksiniz. Yaptığınız elma marmelatını ise sağlık açısından uygun olması için kuru bir cam kavanozun içerisinde saklayabilirsiniz.

Elma Marmelatının Saklama Koşulları

Elma marmelatının kısa sürede bozulmasını ve üzerinin küflenmesini istemiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise cam kavanozları serin ve güneş görmeyen bir yerde saklamalısınız. Eğer buzdolabına sığmayacak kadar fazla elma marmelatı yaptıysanız, küflenmesini önlemek için marmelatı sıcakken cam kavanozun içerisine aldıktan sonra kavanozun kapağını kapatıp ters çevirin ve bu şekilde soğumasını bekleyin. Bu yöntemle yapacağınız elma marmelatı, konserve gibi olacağı için kesinlikle hava almaz ve 1-2 yıl boyunca hiç bozulmadan saklayabilir ve ilk günkü gibi gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Elma Marmelatı Malzemeleri

  • 2 kilogram olgun ve kokulu elma
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın veya 1 çay kaşığı karanfil
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Elma Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

Elmaların kabuklarını soyup çekirdek yataklarını çıkarın ve dört eşit parçaya bölün. Geniş bir tencereye dilimlediğiniz elmaları alın, üzerine suyu ve çubuk tarçını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp elmaları iyice yumuşayana kadar önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte pişirin.

Pişen elmaları süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Ayrı bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte marmelat kıvamına gelene kadar pişirin. Marmelat sıçramaya başladığında içine limon suyunu da ekleyin. 2 dakika kadar daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın ve üzerinde biriken köpüğü alın. Marmelatı kavanozlara doldurun.

Marmelatın kıvamını anlamak için tencereden tahta bir kaşıkla bir miktar alıp tabağa koyun ve soğuduktan sonra akışına bakın. Eğer akmıyorsa istenilen kıvama gelmiş demektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elma Krom Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Krom Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Feridun Kunak Elma Sirkesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Feridun Kunak Elma Sirkesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesi Sivilce İzi

Elma Sirkesi Sivilce İzi

Elma Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Elma Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri