Elma Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Elma Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Kızartması

Elma kızartması, hem tatlı kırmızı elma ile hem de ekşi yeşil elma ile yapılabilen lezzetli bir tatlıdır. Özellikle kış mevsiminde çocuklara meyve yedirebilmek ve meyveyi sevdirmek için annelerin değişik tarifler arayışı sonucu bulunan hoş bir atıştırmalıktır. Elma kızartması, tek başına tüketilebileceği gibi, tatlıların ve kurabiyelerin içinde veya meyveli pastaların süslemesinde de kullanılabilir.

Elma Kızartması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet orta boy sert elma
  • 100 gr ince çekilmiş galeta unu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 bardak iri çekilmiş ceviz
  • Yarım limonun suyu
  • Kızartmak için sıvı yağ

Elma Kızartması Nasıl Yapılır?

Elma kızartması yapmak için öncelikle dört adet orta boy elma soyulur ve orta göbekteki çekirdekleri çıkarılır. Elmaların çok yumuşak olmaması ve orta olgunlukta olması gerekir. İyice temizlenip yıkanan elmalar, yuvarlak halkalar şeklinde bir santimetre kalınlığında doğranır ve limon suyu eklenmiş suda birkaç dakika bekletilir.

Bu sırada derince bir tavada ayçiçek yağı kızdırılır. Limonlu sudan alınan elmalar, önce bir kâğıt havlu ile iyice kurutulur; daha sonra önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulanarak kızgın yağda her tarafı altın rengi olana kadar kızartılır ve fazla yağını atabilmesi için kâğıt havlu üzerine alınır. Bütün elmalar kızartıldıktan sonra, servis tabağına alınır ve ince bir süzgeç yardımı ile üzerine tarçın ile pudra şekeri karıştırılarak elenir. 2 yemek kaşığı bal üzerine gezdirilir ve ceviz ile süslenir.

Bu tatlı tek başına tüketilebileceği gibi ayrıca pasta ve kurabiyeler için süsleme olarak da kullanılabilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Elma kızartması, elmanın besleyici değerlerini koruyarak çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı bir atıştırmalık oluşturur. Elma, yüksek lif içeriği ile sindirim sistemini düzenlerken, vitamin ve mineralleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Tarifte kullanılan tarçın, kan şekerini dengeleyici özelliği ile bilinirken, ceviz ise omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir ve beyin sağlığını destekler.

Tarife farklı tatlar katmak isteyenler, elma dilimlerini kızartmadan önce tarçın ve şeker karışımına bulayabilir veya üzerine eritilmiş çikolata gezdirebilir. Ayrıca, elma kızartmasını dondurma ile servis ederek daha zengin bir tatlı elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yeşil Elmanın Faydaları Nelerdir?

Yeşil Elmanın Faydaları Nelerdir?

Güncel

Elma Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Elma Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri