Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yer Elması

Zeytinyağlı yer elması, pek çok kişinin adını bile duymadığı bir yemek çeşididir. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bilinen bu yemek, sebze yemekleri arasında özel bir yere sahiptir. Yer elmasının zeytinyağı ile uyumu, tadıldığında hemen fark edilir. Zeytinyağlı yer elmasının tadı, kereviz ve enginara benzemektedir.

Zeytinyağlı Yer Elması İçin Gerekli Malzemeler

  • 9 veya 10 adet yer elması
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 avuç pirinç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 veya 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Maydanoz
  • Yarım limon

Zeytinyağlı Yer Elması Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine su doldurun ve bu suyun içine yarım limonu sıkın. Yer elmalarını güzelce yıkayıp soyduktan sonra limonlu suyun içine atın. Aynı şekilde soğan ve havucu da iyice yıkayıp soyun ve limonlu suyun içine ekleyin.

Daha sonra bir adet orta boy soğanı ve iki veya üç diş sarımsağı yemeklik doğrayıp üç veya dört yemek kaşığı zeytinyağı ile tencerede kavurun. Sarımsak ve soğan kavrulurken bir yemek kaşığı toz şekeri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından bir çay kaşığı salça ile kavurmaya devam edin. Soğanlar cam gibi olana kadar kavurma işlemini sürdürün.

Kavurma işlemi devam ederken, yer elmalarını istediğiniz şekilde doğrayın. Halka şeklinde doğramanız, yemek piştiğinde görsel olarak daha hoş bir sunum sağlar. Doğradığınız yer elmalarını kavrulan soğan ve sarımsağın içine ekleyin. Daha sonra havuçları da istediğiniz şekilde doğrayıp tencereye ekleyin.

Bir avuç pirinci nişastasından ayrılana kadar güzelce yıkayın ve tencereye ekleyin. Bu malzemeleri iyice karıştırın ki sebzeler birbiriyle iyice kaynaşsın. Bir çay kaşığı tuzu, bir çay kaşığı karabiberi ve bir çay kaşığı limon suyunu ekleyin. Son olarak, sebzelerin üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin.

Piştikten sonra, yemeğinize ince ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Ayrıca damak zevkinize göre dereotu da ekleyebilirsiniz. Zeytinyağlı yer elmasını sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Ancak yemeden önce bol limon sıkarak yemeğinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Zeytinyağlı yer elması yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elma Sirkesi Zayıflatır mı?

Elma Sirkesi Zayıflatır mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elma Sirkesi Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesi Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Elma Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Elma Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Elma Sirkesi Kürleri

İbrahim Saraçoğlu Elma Sirkesi Kürleri

Güncel

Yer Elması Yetiştiriciliği

Yer Elması Yetiştiriciliği

Güncel

Yer Elması Kaç Kalori?

Yer Elması Kaç Kalori?