Elma Yaprağının Faydaları: Elma, dünya genelinde ve özellikle Türkiye'de yaygın olarak yetiştirilen gülgiller familyasından bir meyvedir. Elma, en çok tüketilen meyvelerden biri olup, pek çok çeşidi bulunmaktadır. Elma ağaçları, 8-9 metreye kadar büyüyebilir ve Türkiye'nin her bölgesinde iklim seçmeden yetiştirilebilir. Elma Yetiştiriciliği Elma yetiştiriciliği, yüksek kar getiren bir tarım alanıdır. Bilinçli bir şekilde bakımı yapılan elma ağaçları, her dönümde 300-500 kg, hatta 2-3 tona kadar meyve verebilir. Türkiye, dünya genelinde en çok elma tüketen ülkeler arasında yer almaktadır. Elmanın Besin Değerleri Elma, bol miktarda C, K, E, A ve B12 vitaminleri içerir. Aynı zamanda manganez, bakır, fosfor ve magnezyum açısından da zengindir. Elma kabuğu ile tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma sağlar. Kabuğu ile tüketilen bir elma, yaklaşık 4 gram besin lifi içerir. Bu nedenle, elmanın kabuğuyla birlikte yenmesi, çeşitli vitaminler ve lifler sayesinde daha yararlıdır. Elma Yaprağının Faydaları Elma ağacının meyvesinde bulunan vitaminler ve mineraller, çiçeği ve yaprağında da mevcuttur. Bu nedenle elma yaprakları ile yapılan çayın vücut için pek çok yararı vardır.
Elma Yaprağı Çayı Tarifi Elma yapraklarından 6-7 adet alın ve iyice yıkayın. Üzerinde bulunan tarım ilaçlarının artıklarının temizlenmesi önemlidir. Yaprakları bir demliğin içerisine koyun ve istediğiniz miktarda su ekleyerek ocağı yakın. Kaynamasını bekleyin. Elma yaprağı çayının 5 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Çayınızı ocaktan alıp ılımasını ve demlenmesini bekleyin. Ilımış çayınızın yapraklarını süzün ve afiyetle için. Elma yaprakları ile yaptığınız çayın lezzetini veya aromasını artırmak için içerisine bir tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |