Elma Kurabiyesi Elma kurabiyesi, elma sevenler için ideal bir tariftir. Bu tarif, her defasında aynı mükemmel sonucu elde etmenizi sağlar. Kolay ve lezzetli bir elmalı kurabiye tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Şimdiden afiyet olsun. Elma Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler
İç Malzemesi İçin
Elma Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Öncelikle, rendelenmiş elmaları şeker ve tarçın ile birlikte küçük bir tencerede orta ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin ve iç harcı bir kenarda soğumaya bırakın. Harç soğuduktan sonra, isteğe bağlı olarak üzerine ceviz ekleyebilirsiniz. Daha sonra, yoğurma kabında tüm hamur malzemelerini yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan beş beze alın. Her bir beze altı üstü unlanarak bir tatlı tabağı büyüklüğünde ve yarım santimetre kalınlığında olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru önce dörde, ardından her bir parçayı ikiye bölün (toplamda sekiz üçgen çıkmalıdır). Geniş olan kısımlarına soğuyan elma harcından bir tatlı kaşığı kadar koyun. Daha sonra sigara böreği sarar gibi sarın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Altı hafif kızarınca kurabiyeyi fırından çıkarın. Kurabiye soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun. |