Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma tatlısı; meyveli tatlılar arasında en hafif ve lezzetli olan elma tatlısı mükemmel bir lezzettir. Elma tatlısı Amasya yöresine ait olup hemen hemen tüm illerde ve tüm mutfaklarda yer alan bir tatlı çeşidi olmuştur. Elma tatlısının vazgeçilmezi olan tarçın mükemmel bir kokusu vardır. Elma tatlısı tüm yaş grupları için uygun bir tatlıdır Genellikle çocuklar tarafından tercih edilen elma tatlısı yumuşak olduğu için diş sıkıntısı yaşayanlar rahatlıkla elma tatlısını yiyebilir. Kalori olarak düşük olan elma tatlısı diyet yapanlar için kaçamak tatlı olarak bilinir. Elma tatlısının görünümü, konusu ve tadı ile herkesi kendine hayran bırakır. Misafir sofralarını zengin gösteren elma tatlısı göze hitap eden bir tatlı çeşididir. Yaz tatlısı olarak bilinen elma tatlısı hafif olduğu için, ramazan sofralarında yer alır.

Elma tatlısı için gerekli malzemeler
  • 6 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı ılık süt
Elma tatlısı nasıl yapılır?

Elmalarımızı güzelce yıkayalım yıkanan elmaları soyalım. Soyulan elmaları bir kaşık yardımı ile içlerini çıkaralım. Bir tencere içerisine suyu, toz şekeri ve tarçını ekleyerek hepsini harmanlayıp karıştıralım. Tencerenin içinde olan karışıma elmaları tencereye koyarak 5 dakika orta ateşte pişirelim. Sonra soğumaya bırakarak bekleyelim. Ayrı bir tabak içine krem şanti ve sütü ilave edelim güzelce çırpalım. Ayrıca soğumaya bırakılan elmaların içlerine cevizleri dolduralım. Bir geniş borcama dizelim elmalarımızı en son yapılan işlem ise dizilen elmaların üstlerini krem şanti ile güzelce şekil vererek ekleyelim. Elma tatlısını dilerseniz kremşanti yerine, sütü dondurmada dondurma da kullanılabilir. Dondurma sevenler için, elma tatlısı mükemmel ve eşsiz bir lezzettir.

Elma tatlısı yapılışı püf noktaları; soyulan elmalar karanfil suyu içinde 10 dakika ekletilmelidir. Bekletilen elmalar, karanfil kokusunu, kendi öz kokusuyla karıştırdığında mükemmel bir kokuya sahip olur. Elma tatlısı, yapıldığı gün tüketilmesi gereken bir tatlıdır. Tatlı ertesi güne kalır ise hem tadı değişir hem de yumuşak olan elmalar ertesi güne kaldığı için, kararıp daha çok kendini bırakır.

Elma tatlısını taze camız kaymağı ile tüketmekte harika bir lezzettir. Arzuya güre elma içini isteğe bağlı doldurunuz.

Afiyet olsun.

Elma Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elma Sirkesinin Zararları

Elma Sirkesinin Zararları

Haber Bülteni

Güncel

Elma Detoksu Nasıl Yapılır?

Elma Detoksu Nasıl Yapılır?

Güncel

Elma Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Elma Sirkesi Zayıflatır mı?

Elma Sirkesi Zayıflatır mı?

Elma Zayıflatır mı?

Elma Zayıflatır mı?

Yer Elması Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yer Elması Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Amasya Elması Türleri ve Özellikleri

Amasya Elması Türleri ve Özellikleri

Elma Sirkesi Sivilce İzi

Elma Sirkesi Sivilce İzi

Elma Cinsleri Nelerdir?

Elma Cinsleri Nelerdir?

Elma Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Elma Sirkesi ve Bal

Elma Sirkesi ve Bal

Elma Sirkesinin Yararları Nelerdir?

Elma Sirkesinin Yararları Nelerdir?

1 Yeşil Elma Kaç Kalori?

1 Yeşil Elma Kaç Kalori?

Japon Elması Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Japon Elması Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesi Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesi Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?