Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı

Elma tatlısı, meyveli tatlılar arasında en hafif ve lezzetli seçeneklerden biridir. Özellikle Amasya yöresine ait olan bu tatlı, hemen hemen tüm illerde ve mutfaklarda popüler bir tatlı çeşidi haline gelmiştir.

Elma Tatlısının Özellikleri

Elma tatlısının vazgeçilmez bileşenlerinden biri olan tarçın, mükemmel kokusu ile tatlıya ayrı bir lezzet katar. Bu tatlı, tüm yaş grupları için uygun olup genellikle çocuklar tarafından tercih edilir. Yumuşak dokusu sayesinde diş problemi yaşayanlar da rahatlıkla tüketebilir. Düşük kalorili olması nedeniyle diyet yapanlar için de ideal bir kaçamak tatlı olarak bilinir. Görünümü, kokusu ve tadı ile herkesi kendine hayran bırakan elma tatlısı, misafir sofralarını zenginleştirir ve göze hitap eder. Hafif olduğu için özellikle yaz aylarında ve Ramazan sofralarında tercih edilir.

Elma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı ılık süt

Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Elmalar güzelce yıkanır ve soyulur. Soyulan elmaların içleri bir kaşık yardımıyla çıkarılır. Bir tencere içerisine su, toz şeker ve tarçın eklenerek karıştırılır. Elmalar bu karışıma eklenir ve orta ateşte 5 dakika pişirilir. Pişen elmalar soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta krem şanti ve süt çırpılır. Soğuyan elmaların içleri cevizle doldurulur ve geniş bir borcama dizilir. Elmaların üstü krem şanti ile süslenir. İsteğe bağlı olarak krem şanti yerine dondurma da kullanılabilir. Dondurma sevenler için elma tatlısı mükemmel ve eşsiz bir lezzettir.

Elma Tatlısı Yapılışı Püf Noktaları

Soyulan elmalar, karanfil suyu içinde 10 dakika bekletilmelidir. Bu işlem, elmaların karanfil kokusunu öz kokusuyla birleştirerek mükemmel bir aroma elde etmesini sağlar. Elma tatlısı, yapıldığı gün tüketilmesi gereken bir tatlıdır. Ertesi güne kalırsa hem tadı değişir hem de yumuşak olan elmalar karararak daha çok kendini bırakır.

Elma tatlısını taze kaymak ile tüketmek de harika bir lezzet sunar. Arzuya göre elma içini isteğe bağlı olarak doldurabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elma İç Kurdu

Elma İç Kurdu

Elma Cinsleri Nelerdir?

Elma Cinsleri Nelerdir?

Yasak Elma

Yasak Elma

Elma Sirkesi Diyeti

Elma Sirkesi Diyeti

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elma Ağacı Türleri ve Özellikleri

Elma Ağacı Türleri ve Özellikleri

Adaçayı Acı Elma Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Adaçayı Acı Elma Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Patates Tarifi ve Malzemeleri

Elma Patates Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dilim Patates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dilim Patates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Çeşitleri Nelerdir?

Elma Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Bebeklere Elma Suyunun Faydaları?

Bebeklere Elma Suyunun Faydaları?

Güncel

Elma Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Sirkesinin Zararları

Elma Sirkesinin Zararları

Ahmet Maranki Elma Sirkesi

Ahmet Maranki Elma Sirkesi

Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Elma Sirkesi Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesi Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Türleri ve Özellikleri

Elma Türleri ve Özellikleri

Elma Sirkesi Cilt Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesi Cilt Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesi Zayıflatır mı?

Elma Sirkesi Zayıflatır mı?

Yeşil Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Yeşil Elma Diyeti Nasıl Yapılır?